Flądra strzałozębna w ziołowej panierce

4.51 (191 ocen)

  • 30 min

kupiłam taką rybkę po raz pierwszy ale nie ostatni:))))

  • 30 min

Składniki:

  • Flądra strzałozębna 2-3 płaty
    mąka ziemniaczana 3-4 łyżki
    bułka tarta 5-6 łyżek
    sok z 1 cytryny
    jajka 2 szt.
    sól do smaku
    zioła : estragon, majeranek, rozmaryn po 1/2 łyżeczki
    olej rzepakowy do smażenia
Wystaw ocenę:

4.51 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Flądra strzałozębna w ziołowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1r2bmei 1. Rybę myjemy i osuszamy i skrapiamy sokiem z cytryny
  • image-0je2sth 2. do talerzyka wsypujemy mąkę, do drugiego wbijamy jajka, roztrzepujemy, dodajemy sól i zioła, mieszamy a do trzeciego talerzyka wsypujemy tartą bułkę
  • image-1t0nds9 3. rybę obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku i w tartej bułce
  • image-15tgjam 4. na patelni rozgrzewamy olej i smażymy rybę z obu stron
  • 5. usmażoną rybę podajemy z ulubionymi dodatkami (podałam z sałatką z patisonów i ziemniakami)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować