2.Następnie do garnka wlewamy wodę, doprowadzamy do wrzenia. Na gotującą się wodę wkładamy oczyszczone i opłukane mięso wołowe i kurę, oraz sól i pieprz, gotować.
3.Warzywa obrać, opłukać dodać do rosołu, gotować do miękkości mięsa.
4.Mięso razem z warzywami wyjąć z rosołu, oczywiście drób się wcześniej ugotuje niż wołowina.
5.Flaki obgotowane wrzucić na rosół, razem ze wszystkimi przyprawami, gotować do miękkości flaków na wolnym ogniu.
6.
Mięso oddzielić od kości, pokroić w paseczki.
7.Warzywa pokroić w kostkę, mięsa i warzywa dodać do flaków.
8.
Zasmażka:
Z masła i mąki zrobić zasmażkę, rozprowadzić ją chłodnym wywarem, połączyć z flakami, doprawić do smaku zagotować. Podawać z bułką
Komentarze