Flaki cielęce z kurczakiem

4.49 (193 ocen)

  • 10 min

Pyszne.

  • 10 min

Składniki:

  • 1 kg flaków cielęcych oczyszczonych i pokrojonych
    mały kurczak
    pęczek włoszczyzny
    majeranek
    papryka w proszku
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (193 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Flaki cielęce z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Flaki obgotować w 2 wodach i odcedzić, a wodę wylać.
  • 2. Kurczaka zalać wodą i gotować, aż będzie miękkawy.
  • 3. Wyjąć kurczaka z wywaru, pokroić na małe kawałki, usunąć kości.
  • 4. Tak pokrojonego kurczaka wraz z flakami włożyć do wywaru.
  • 5. Gotować długo pod przykryciem, aż flaki będą miękkie.
  • 6. Pod koniec dodać pokrojoną w kostke włoszczyznę.
  • 7. Doprawić majerankiem, papryką, solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cielęcina Flaki Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować