Idealna propozycja na szybką kolację. Jeżeli kupi się gotowe ciasto francuskie można ją zrobić bardzo szybko.
45 min
Składniki:
ciasto francuskie [1 szt.]
filet z kurczaka [2 małe piersi z kurczaka lub jedna duża (ok 500g)]
brokuł [1 szt.] (mały)
curry [1 łyżeczka] (czubata)
ser mozzarella [100 g]
oregano [1 szczypta] (do posypania)
sól, pieprz (do smaku)
Francuska tarta z kurczakiem curry, brokułem i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi kroimy w kostkę, mieszamy z curry, solą i pieprzem. Odstawiamy na około pół godziny, a następnie podsmażamy mięso na oliwie aż lekko się zarumieni.
2.Boki ciasta francuskiego zawijamy w rulonik. Na cieście układamy ser, mięso i brokuła. Posypujemy oregano.
3.Tartę wstawiamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i pieczemy ok 20-30 minut (aż ciasto się zarumieni).
4.Brokuła obgotowujemy w osolonej wodzie, nie dłużej niż 2 minuty i dzielimy na mniejsze kawałki.
Mozzarellę ścieramy na grubych oczkach tarki lub kroimy w drobną kostkę.
Komentarze