Francuskie burgerki

0 (0 ocen)

  • 35 min

Takie małe francuskie bułeczki na parę gryzów z mięsem , serem , i cebulą. Idealne na spotkanie ze znajomymi. Podane z sosem czosnkowym smakują wyśmienicie :))

  • 35 min

Składniki:

  • na 18 burgerków:
    2 opakowania ciasta francuskiego
    5 gotowych kotletów do hamburgerów
    5 plasterków sera salami
    1/2 cebuli
    sos meksykański/ ketchup

Francuskie burgerki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • burgerki 1. Ciasta smarujemy sosem , przekrawamy 6 razy pionowo i 3 poziomo (powstanie 18 kwadracików z jednego ciasta) kotlety i ser przekrawamy jak pizze na 4 części, cebulę w pól plasterki. Na każdy kwadracik układamy kawałek kotleta , cebuli i sera. ( 1/2 kotleta i sera zostaje, możemy nimi ozdobić gotowe burgerki)
  • burgerki 2. zawijamy rogi do środka każdego kwadracika i zawijamy w oddzielny z następnego ciasta. ( tak robimy z każdym)
  • francuskie burgerki 3. Układamy na blaszce wysmarowanej masłem , pieczemy ok 30 min w 180 st.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy