Francuskie koperty z budyniem

4.5 (166 ocen)

Pyszne budyniowe ciastka do przygotowania w kilka chwil.

Składniki:

  • op. ciasta francuskiego
    1 budyń śmietankowy
    1/2 l mleka

    jajko do posmarowania
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Francuskie koperty z budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Francuskie koperty z budyniem 1. Budyń ugotować wg. przepisu na opakowaniu, ostudzić. Ciasto rozwinąć i pokroić na 6 równych prostokątów. Każdy naciąć do połowy specjalnym wałeczkiem (ewentualnie połowę prostokąta pociąć na paseczki). Na część ciasta nałożyć po 2 łyżki budyniu, nałożyć krateczkę z ciasta i docisnąć brzegi widelcem. Każde ciastko posmarować rozbełtanym jajkiem. Ciastka piec ok 15 minut w 190 stopniach. Ostudzić i posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Ciasto francuskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować