Francuskie pierożki z mięsem mielonym

4.5 (197 ocen)

Szybka i pyszna przystawka.

Składniki:

  • gotowe ciasto francuskie
    500 g mięsa mielonego
    7 średnich pieczarek
    kawałek sera
    przyprawy ( sol,pieprz, przyprawa uniwersalna,przyprawa do mies)
    jajko ( do posmarowania)




Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki

Francuskie pierożki z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone mieszamy z przyprawami. Dodajemy pieczarki starte na tarce o grubych oczkach. Mieszamy z mięsem. Ser ścieramy na grubych oczkach. Wszystko mieszamy razem. Ciasto francuskie rozkładamy, wykrajamy kwadraty. Na połowę każdego kwadratu nakładamy farsz mięsny.Składamy. Doklejamy widelcem. Trójkąty układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.Smarujemy każdy trójkąt jajkiem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 min. Gotowe! :))))
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Sylwester Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować