Francuskie rożki z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Grzyby zalewam gorącą wodą. Pieczarki gotuje 10 minut i studzę. Ryż gotuję do miękkości. Marchew ścieram na tarce o dużych oczkach. Pieczarki i grzyby suszone drobniutko siekam. Na patelni rozgrzewam 2 łyżki oleju i przekładam marchew oraz grzyby. Podlewam wodą z suszonych grzybów. Duszę razem około 10 minut. Dodaję ryż. Doprawiam przeciśniętym przez praskę czosnkiem, sola pieprzem i sosem sojowym. Farsz studzę.
2.Ciasto kroję na równe kwadraty,
3.Nakładam po łyżeczce farszu i zlepiam dokładnie . Dociskam widelcem. Układam na blasze.
4.Dociskam widelcem. Układam na blasze
5.Piekę około 20 minut. Można podawać w towarzystwie ulubionego sosu, lecz solo również dobrze smakują.
Komentarze