Francuskie rożki z grzybami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Mocno grzybowy farsz w połączeniu z delikatnym francuskim ciastem.

  • 60 min

Składniki:

  • składniki podstawowe z zestawu;
    ryż 50 g
    marchew 1 szt
    garśc suszonych, leśnych grzybów +15 dag pieczarek

    składnik podstawowy dodatkowy;
    ciasto francuskie

    składniki robocze;
    2 łyżki oleju
    sól i świeżo mielony pieprz
    150 ml gorącej wody
    łyżeczka sosu sojowego ciemnego
    zabek czosnku

    dekoracja;
    listek bazylii
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka Przystawki Przekąski

Francuskie rożki z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • farsz studzę 1. Grzyby zalewam gorącą wodą. Pieczarki gotuje 10 minut i studzę. Ryż gotuję do miękkości. Marchew ścieram na tarce o dużych oczkach. Pieczarki i grzyby suszone drobniutko siekam. Na patelni rozgrzewam 2 łyżki oleju i przekładam marchew oraz grzyby. Podlewam wodą z suszonych grzybów. Duszę razem około 10 minut. Dodaję ryż. Doprawiam przeciśniętym przez praskę czosnkiem, sola pieprzem i sosem sojowym. Farsz studzę.
  • ciasto kroję na kwadraty 2. Ciasto kroję na równe kwadraty,
  • nakładam farsz 3. Nakładam po łyżeczce farszu i zlepiam dokładnie . Dociskam widelcem. Układam na blasze.
  • układam rożki na blasze 4. Dociskam widelcem. Układam na blasze
  • piekee około 20 minut 5. Piekę około 20 minut. Można podawać w towarzystwie ulubionego sosu, lecz solo również dobrze smakują.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Francuska Impreza Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować