" Francuskie ślimaczki serowe "

0 (0 ocen)

  • 10 min

Pyszne ciasteczka francuskie z serem i rodzynkami.

  • 10 min

Składniki:

  • - ciasto francuskie - 1 op.
    - ser biały mielonego - 200 g
    - rodzynki - 100 g
    - cukier - 4 łyżki
    - jajko - 1 szt.

" francuskie ślimaczki serowe " - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser mieszamy z połową cukru i z rodzynkami.

    Ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy warstwą nadzienia.



    Zwijamy w rulon.



    Kroimy go w cienkie plasterki.

    Układamy je na blasze z papierem do pieczenia.

    Smarujemy rozbełtanym jajkiem.

    Posypujemy resztą cukru.

    Pieczemy ok. 18 min. w temperaturze 200 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy