Francuskie smaki w sałatce

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Ta sałatka świetnie sprawdzi się podana w domu na lekką kolację lub zapakowana do pojemnika i zabrana do pracy na drugie śniadanie.

  • 20 min

Składniki:

  • sałata masłowa - 1 garść
    rukola - 1 garść
    pomidor – 2 szt.
    camembert - ½ szt.
    francuskie mini salami – 50 g

    SOS DO SAŁATY:
    musztarda francuska - 1 łyżeczka
    oliwa - 1 łyżka
    ocet balsamiczny – 1 łyżeczka
    miód płynny - ½ łyżeczki
    pieprz czarny świeżo mielony – do smaku
    sól – opcjonalnie /ja nie soliłam/
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Francuskie smaki w sałatce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki sosu dokładnie wymieszaj i odstaw na chwilę.
  • 2. Sałatę masłową i rukolę dokładnie opłukaną osusz w suszarce do sałaty i porwij na mniejsze kawałki. Camembert i umyte pomidory pokrój na mniejsze kawałki. Salami pokrój na cienkie plasterki.
  • 3. Wszystkie składniki sałatki wymieszaj i polej wcześniej przygotowanym sosem.

Porady

Z tej ilości składników przygotowałam 2 dość spore porcje.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Salami Sałata

Notka redakcyjna

PP_08-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Francuska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować