Smaczna,pikantna,efektowna przystawka moim gościom bardzo smakowała,
60 min
Składniki:
Ciasto
2 opakowania ciasta francuskiego
1 jajko
Nadzienie
400 g mięsa mielonego z drobiu
1/2 czerwonej papryki
1 pomidor
100 g sera salami z czosnkiem i papryką chili
1 cebula
sól
pieprz cayenne
bazylia
Francuskie warkocze z nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto francuskie rozprostuj na stole i pokrój wzdłuż na paski o grubości około 2 cm.
Pasek złóż na połowę i zapleć warkocz zostawiając w środku mały otworek na nadzienie.
Tak zaplecione warkocze przełóż na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę z wyposażenia piekarnika,posmaruj rozbełtanym jajkiem.
2.Na patelni rozgrzej olej i wrzuć pokrojoną w kostkę cebulę chwilę przesmaż,dodaj pokrojoną w kostkę paprykę chwilę przesmaż,dodaj mięso mielone chwilę przesmaż,dodaj pokrojonego w kostkę pomidora chwilę przesmaż,dodaj przyprawy,dopraw do smaku,wymieszaj.Przestudź.
3.Przestudzonym nadzieniem ,wypełnij otworki w warkoczach,posyp startym serem salami.
Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 15 20 minut.
Komentarze