Frankfurterki w chińskiej fasolce pod beszamelem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Chińskie fasolki ... mało znane, a szkoda

  • 60 min

Składniki:

  • 6 frankfurterek
    500 g fasolki chińskiej

    600 ml mleka
    3 łyżki mąki
    1 cebula
    2 łyżki masła
    sól
    pieprz
    imbir
    gałka muszkatołowa
    1 jajko

Frankfurterki w chińskiej fasolce pod beszamelem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Frankfurterki w chińskiej fasolce, pod beszamelem 1. Fasolki ugotować w wodzie lub na parze. Owinąć nimi kiełbaski i ułożyć w natłuszczonej brytfance.
    Masło rozpuścić na patelni, przysmażyć posiekaną drobno cebulkę, dodać mąkę, chwilę przyrumienić i stopniowo dodawać mleko aż do zużycia, gdyby sos wyszedł za gęsty, dodać jeszcze mleka, Zmiksować blenderem by był gładki.
  • Frankfurterki w chińskiej fasolce, pod beszamelem 2. Doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową i wbić jajko. Szybko wymieszać . Wylać sos na owinięte fasolki. (można posypać niewielką ilością sera żółtego.
    Zapiec w temp ok 180 st przez ok 30 min.
    Podawać kuskusem i pomidorem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy