Frittata z kurkami i szpinakiem

4.5 (148 ocen)

  • 7 min

Pyszny 'omlet' z kurkami i szpinakiem dobry na każdą porę dnia.

  • 7 min

Składniki:

  • 5 jajek,

    2 łyżki jogurtu naturalnego,

    15 dag kurek,

    1 cebula,

    20 dag szpinaku,

    Sól, pieprz,

    Łyżka oliwy

    pietruszka
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Frittata z kurkami i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurki czyścimy i płuczemy. Cebulę, kroimy w kostkę i dusimy razem z kurkami na oliwie około 5 min. Szpinak myjemy, suszymy i dodajemy na koniec do podsmażonych kurek; dusimy wszystko 2 min.
  • 2. W misce ubijamy jajka, do których dodajemy na koniec jogurt, sól, pieprz ( musi być dobrze doprawione) i wlewamy na patelnię do usmażonych warzyw. Przykrywamy pokrywką i dusimy około 7-10 min na małym ogniu. Na koniec posypujemy potrawę świeżą pietruszką.Można do tego podać sałatkę z pomidorów i cebulki 
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować