Frittata z kiełbasą i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie:
Rozgrzewamy 2 łyżki oliwy na patelni, podsmażamy poszatkowaną cebulę,
dodajemy pokrojoną w cienkie plasterki kiełbasę i chwilę smażymy.
Cebulkę i kiełbasę odkładamy do naczynia żaroodpornego, rozkładamy je równomiernie.
Naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 210 stopni z funkcją grill.
Następnie na 2 łyżkach oliwy podsmażamy pokrojoną w krążki kolorową paprykę,
przekładamy ją do naczynia w piekarniku.
W misce roztrzepujemy jaja z dodatkiem startego na tarce o dużych oczkach sera,
szczypiorkiem, tymiankiem. Do smaku dodajemy sól i pieprz i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Wyciągamy naczynie żaroodporne, wlewamy masę jajeczną i zapiekamy w piekarniku około 20 minut
aż masa się ładnie zetnie i zezłoci.
Smacznego!
Komentarze