Frittata z porem, brokułami i szpinakiem

5 (1 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Szybko, zdrowo i smacznie.

  • 30 min

Składniki:

  • 5 jajek
    por z zieloną częścią ok 30 cm
    450 g - brokuły mrożone
    garść mrożonych liści szpinaku

    olej rzepakowy do smażenia
    łyżka zielonej czubricy
    1/2 łyżeczki pieprzu młotkowanego z kolendrą
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Frittata

Frittata z porem, brokułami i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuły ugotować wg przepisu. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy i przesmażyć pokrojonego w pierścienie pora. Dodać na patelnię ugotowane brokuły.
    Jajka roztrzepać. Dodać szpinak i przyprawy. Wszystko wylać na patelnię, którą należy szczelnie przykryć.


    Na bardzo małym ogniu smażyć do momentu, aż jajka całkowicie się zetną.


    Podawać danie ciepłe, albo schłodzone.


    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować