Frittata z szynką, pieczarkami i cebulą

4.48 (159 ocen)

  • 30 min

Pyszna i prosta propozycja śniadaniowa, która spokojnie możemy zabrać ze sobą na lunch, ponieważ frittata i na ciepło i na zimno smakuje wybornie :)

  • 30 min

Składniki:

  • 1 cebula
    6-8 pieczarek
    3 plasterki szynki wędzonej
    3 plasterki sera żółtego
    4-6 jajek
    Sól, pieprz
    1 łyżka masła
Wystaw ocenę:

4.48 (159 ocen)

Zobacz również:

Jajecznica Jajko Przystawki Szynki Ser

Frittata z szynką, pieczarkami i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wbijamy do miseczki, solimy, pieprzymy i lekko ubijamy widelcem. Ser kroimy w drobną kosteczkę. Na maśle podsmażamy pokrojoną w piórka cebulę i pokrojone w plasterki pieczarki. Smażymy je do momentu zarumienienia się cebuli i pieczarek.

    Do przesmażonych pieczarek dodajemy pokrojoną w paseczki szynkę i wszystko starannie mieszamy i rozkładamy równomiernie na dnie patelni (lub w silikonowej foremce do tarty ).

    Grzyby z szynką i cebulą zalewamy masą jajeczną, którą po wierzchu posypujemy serem. Tak przygotowaną frittatę wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 15-20 minut.

    Upieczoną frittatę podajemy gorącą, ale równie pysznie smakuje na zimno, smacznego ; )
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Jajka Pieczarki Sery Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować