Wyśmienita uczta dla smakoszy fast foodów! Smakuje fantastycznie!
25 min
Składniki:
Podwójny filet z kurczaka
750 dag frytek mrożonych
20 dag startego sera żółtego
puszka kukurydzy
przyprawa gyros do kurczaka
olej do smażenia
ketchup
majonez
śmietana
czosnek
przyprawa tzatziki do sosu czosnkowego
bazylia
Frytki z dodatkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filet z kurczaka kroimy cienko w kostkę, dodajemy przyprawę do gyrosa i smażymy na oleju.W tym samym czasie smażymy również porcję frytek.
Następnie przygotowujemy sos czosnkowy.Dodajemy 2 łyżki majonezu i 2 łyżki śmietany, czosnek przeciśnięty przez praskę.Całość mieszamy i dodajemy bazylie i przyprawę tzatzik do sosu.Kukurydzę odcedzamy.Usmażone frytki wykładamy na talerz, następnie nakładamy usmażony gyros, posypujemy kukurydzą oraz startym serem. Na koniec danie polewamy ketchupem i nabieramy sos czosnkowy na talerz!
Smacznego!
Porady
Frytki nie muszą być mrożone.Mogą być własnego wykonania.
Filet drobiowy dobrze jest podgotować przed smażeniem,aby go oczyścić.
Komentarze