Frytki z dodatkami

4.5 (150 ocen)

  • 25 min

Wyśmienita uczta dla smakoszy fast foodów! Smakuje fantastycznie!

  • 25 min

Składniki:

  • Podwójny filet z kurczaka
    750 dag frytek mrożonych
    20 dag startego sera żółtego
    puszka kukurydzy
    przyprawa gyros do kurczaka
    olej do smażenia
    ketchup
    majonez
    śmietana
    czosnek
    przyprawa tzatziki do sosu czosnkowego
    bazylia
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Frytki z dodatkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z kurczaka kroimy cienko w kostkę, dodajemy przyprawę do gyrosa i smażymy na oleju.W tym samym czasie smażymy również porcję frytek.
    Następnie przygotowujemy sos czosnkowy.Dodajemy 2 łyżki majonezu i 2 łyżki śmietany, czosnek przeciśnięty przez praskę.Całość mieszamy i dodajemy bazylie i przyprawę tzatzik do sosu.Kukurydzę odcedzamy.Usmażone frytki wykładamy na talerz, następnie nakładamy usmażony gyros, posypujemy kukurydzą oraz startym serem. Na koniec danie polewamy ketchupem i nabieramy sos czosnkowy na talerz!
    Smacznego!

Porady

Frytki nie muszą być mrożone.Mogą być własnego wykonania. Filet drobiowy dobrze jest podgotować przed smażeniem,aby go oczyścić.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Amerykańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować