Frytki z marchewek

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Chrupiące, bardzo zdrowe i smaczne frytki marchewkowe.

  • 25 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 duże marchewki
    sól
    olej rzepakowy do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Frytki

Frytki z marchewek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki obieramy i kroimy na grubsze paski wielkości frytek. Podgrzewamy olej rzepakowy w garnku do smażenia frytek. Frytki umieszczamy w sitku przystosowanym do głębokiego smażenia. Sitko z marchewkowymi frytkami umieszczamy w gorącym oleju, smażymy do momentu w którym frytki będą chrupiące (dobrze podpieczone). Usmażone frytki muszą ocieknąć z tłuszczu, posypujemy solą, mieszamy potrząsając sitkiem i wysypujemy na talerz. Możemy do takich frytek użyć ulubionego sosu lub chrupać bez dodatków.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować