Frykadelki rybne to fajna alternatywa dla zwykłych panierowanych filetów. Mojej rodzinie bardzo smakowały, dlatego częściej będę je robić na piątkowy obiad. Pysznie smakują podane z ziemniaczkami surówką z kapusty
30 min
Składniki:
700 g filetów rybnych
czerstwa mała bułka
1 jajko
2 łyżki bułki tartej + do panierowania
kilka gałązek koperku
sól
biały pieprz
olej do smażenia
Frykadelki rybne z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety rybne zmielić w maszynce do mięsa. Koperek posiekać. Bułkę namoczyć, odcisnąć i dodać do ryby. Wsypać bułkę tartą i przyprawy. Wymieszać masę i formować małe płaskie kotleciki. Obtaczać je w bułce tartej i smażyć powoli na złoty kolor.
Komentarze