Fusilli z drobiem w sosie śmietanowo-estragonowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Makarony mają to do siebie, że można je przygotować w kilka chwil i smakują z każdym sosem.

  • 30 min

Składniki:

  • 250 g makaronu fusilli (świderki)
    300 g piersi z kurczaka
    1 łyżeczka masła klarowanego
    1 mała puszka groszku konserwowego
    1 łyżka suszonego estragonu
    100 ml śmietany 30%
    150 ml śmietany 18%
    pęczek szczypiorku
    sól, pieprz

Fusilli z drobiem w sosie śmietanowo-estragonowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu.
    Filety z kurczaka kroimy w paski lub kostkę (jak kto woli), podsmażamy na maśle klarowanym. Śmietany mieszamy ze sobą i estragonem, dodajemy do mięsa i dusimy na średnim ogniu do lekkiego zgęstnienia. Do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem. Do sosu dodajemy osączony z zalewy groszek, delikatnie mieszamy. Następnie dodajemy makaron i posiekany szczypiorek, ponownie mieszamy (do całkowitego połączenia sosu z makaronem). Podajemy od razu po przygotowaniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy