2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym (po 185g)
2 marchewki
1 pietruszka
pół puszki kukurydzy (170g )
pół puszki groszku (170g )
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
żelatyna z bulionem i przyprawami (40g)
Galareta z tuńczykiem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Tuńczyka, groszek i kukurydzę dokładnie osączyć z zalewy. Marchew i pietruszkę umyć, oczyścić. Ugotować w litrze wody, odcedzić. Do gorącego wywaru wsypać żelatynę, wymieszać, nie gotować.
2..Do silikonowej formy na babkę z kominem ( o śr.22 cm) poukładać na przemian tuńczyka, groszek, kukurydzę,marchewkę, pietruszkę i natkę. Całość zalać wywarem, ostudzić . A następnie na kilka godzin wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Podawać polaną octem.
Komentarze