Galareta z tuńczykiem i jajkiem

4.51 (190 ocen)

  • 2 godz.

Galareta z tuńczykiem i jajkiem

  • 2 godz.

Składniki:

  • 2 szklanki bulionu warzywnego
    2 łyżki żelatyny
    4 jajka
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    1/2 brokuła
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.51 (190 ocen)

Zobacz również:

Galareta Galaretki Jajko Przystawki

Galareta z tuńczykiem i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, a potem obieramy i kroimy na połówki. Brokuły dzielimy na mniejsze różyczki, gotujemy aż zmiękną.
    Tuńczyka odsączamy z zalewy.
    W gorącym bulionie rozpuszczamy żelatynę, następnie solimy i pieprzymy delikatnie.Studzimy.
    Jajka układamy na środku naczynia, obok układamy warstwę tuńczyka oraz brokuła, zalewamy lekko tężejącym bulionem odstawiamy tak aby tylko zakrył dno, dopiero jak lekko stężeje możemy ułożyć pozostałe brokuły, tuńczyka i zalewamy pozostałym bulionem. Opcjonalnie można dodać też kawałki ugotowanej marchewki.
    Odstawiamy najlepiej na noc do lodówki do stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować