Deser galaretkowy z bitą śmietaną

4.5 (155 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Prosty deser galaretkowy z bitą śmietaną to smak dzieciństwa. Udekorowany cukrową kolorową posypką i białą czekoladą. Bomba kaloryczna, ale raz na jakiś czas można zjeść. Posmakuje i dużym łasuchom i małym. Słodkich inspiracji.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 galaretka zielona
    1 galaretka czerwona
    1 szklanka śmietanki kremówki 30 %
    cukier puder do smaku
    4 kostki białej czekolady
    4 łyżki rodzynek
    dowolna cukrowa posypka
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki Bita śmietana

Deser galaretkowy z bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdą galaretkę rozpuszczamy osobno w półtorej szklanki gorącej wody. Studzimy. Zimną odstawiamy do stężenia do lodówki. Po tym czasie kroimy w kosteczkę.
  • 2. Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na puszystość, dodajemy cukier puder do smaku i ponownie ubijamy. Przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką.
  • 3. Czekoladę ścieramy na tarce.
  • 4. Do szklanek lub pucharków nakładamy galaretki, rodzynki, dekorujemy bitą śmietaną i posypką. Podajemy od razu lub schłodzone z lodówki. Smacznego życzę.

Porady

Używamy ulubionych smaków galaretek.

Z tej receptury wychodzi 4 porcje.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Na zimno Podwieczorek

Podobne przepisy

4.5 (187 ocen)

Zdobywca nagrody

Zimowe galaretki

To może cię zainteresować