Galaretka drobiowa

4.49 (178 ocen)

  • 15 min

Przekąska Wielkanocna i stały element imprezowych przekąsek.

  • 15 min

Składniki:

  • 2 udka drobiowe
    1 pierś z kurczaka
    1 porcja włoszczyzny
    natka pietruszki
    żelatyna (opakowanie na 1 litr wody)
    ziarenka pieprzu, sól, kucharek, maga

Wystaw ocenę:

4.49 (178 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Galaretka drobiowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Galaretka drobiowa 1. Mięso i warzywa zalać zimną wodą (powinno jej być około 1,5 litra). Po zagotowaniu zbieramy szumowiny i dodajemy przyprawy. Gotujemy do momentu, aż mięso będzie miękkie. Ugotowany wywar przecedzamy (powinno go być 1 litr), doprawiamy i rozpuszczamy w nim żelatynę. Mięso oddzielamy od kości i kroimy. Do filiżanek, bądź foremek układamy pokrojoną w kostkę marchewkę, posypujemy zieloną pietruszką (można dodać plasterki ugotowanego jajka), układamy mięso. Zalewamy przygotowanym wywarem. Odstawiamy do wystudzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować