GALARETKA Z NÓŻEK

4.5 (164 ocen)

  • 2 godz. 30 min

W MOIM TORUNIU DAWNIEJ NAZYWANY ZYCLEM .

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • -4 kolanka wieprzowe
    -4 nóżki wieprzowe
    -1 kg. łopatki lub innego mięsa
    -włoszczyzna
    -żelatyna
    -groszek konserwowy
    -sól
    -pieprz
    -ziele ang
    -liść laurowy
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Galaretka z nóżek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Włoszczyznę obieramy ,mięso myjemy i gotujemy wszystko na wolnym ogniu aż mięso zacznie odchodzić od kości. Odcedzamy wywar . Włoszczyznę kroimy i wrzucamy do wywaru ,mięso obieramy z kości i drobniutko kroimy .Wszystko razem mieszamy z przyprawami .Dodajemy 3 łyżki żelatyny i podgrzewamy chwilę -nie gotujemy.
    Do kubeczków wsypujemy po kilka groszków i wlewamy gorący wywar z mięsem i warzywami.Po ostygnięciu wstawiamy do lodówki .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować