Galaretka z pianką

4.49 (150 ocen)

Z takiego deserku ucieszą się domownicy. Truskawki można zastąpić innymi owocami jak również dostosować według smaku galaretki.

Składniki:


  • 2 galaretki truskawkowe
    200 ml kremówki
    1 łyżka cukru pudru
    truskawki
    sos do deserów o smaku toffi
Wystaw ocenę:

4.49 (150 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki

Galaretka z pianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu i odłożyć do ostudzenia. Gdy galaretka będzie zimna 2/3 rozlać do pucharków i włożyć do stężenia do lodówki. Pozostałą część galaretki pozostawiamy w ciepłym miejscu żeby nam się nie ścięła wcześniej od tej z lodówki. Gdy zacznie się ścinać wtedy miksujemy na szybkich obrotach by się spieniła i rozlewamy do pucharków. Ponownie wkładamy do lodówki do stężenia. Bezpośrednio przed podaniem kilka truskawek pokroić w drobniutką kosteczkę i nałożyć 2 łyżki na środek pianki. Zimną kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Szprycą udekorować na wierzchu dodać po 3 plasterki truskawek i polać sosem toffi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować