Garnek pełen ryżu i warzyw

4.49 (198 ocen)

  • Łatwy

Garnek pełen ryżu i warzyw - Danie jednogarnkowe polecam na jesienno-zimowe chłody i nie tylko

  • Łatwy

Składniki:

  • - Mięso wieprzowe (np. karkówka,szynka): 500 gramów
    - ryż długoziarnisty: 100 gramów
    - pieczarki: 250 gramów
    - zielona fasolka szparagowa: 250 gramów
    - pomidor: 3 sztuki
    - czosnek: 2 ząbki
    - cebula (duża): 1 sztuka
    - Czerwona papryka (duża): 1 sztuka
    - natka pietruszka (posiekana): 2 łyżki
    - koper (posiekany): 1 łyżka
    - sól,pieprz (do smaku): 0.5 łyżeczki
    - słodka papryka: 1 łyżeczka
    - majeranek: 1 łyżka
    - bazylia: 0.5 łyżeczki
    - oregano: 0.5 łyżeczki
    - olej: 3 łyżeczki
Wystaw ocenę:

4.49 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Garnek pełen ryżu i warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wieprzowe pokroić w średnie kawałki i usmażyć na oleju na
    złoty kolor. Posolić i oprószyć pieprzem, papryką, majerankiem,bazylią, oregano.
  • 2. Cebulę i czosnek pokroić w kosteczkę, zeszklić na oleju. Pieczarki czyścić, opłukać, pokroić w plasterki.
    Paprykę umyć usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski. Pomidory
    sparzyć wrzątkiem, zdjąć skórę, pokroić na ćwiartki. Fasolkę
    szparagową umyć obciąć końcówki i przeciąć na pół
  • Garnek pełen ryżu i warzyw 3. Wszystkie warzywa i ryż dodać do garnka z mięsem, delikatnie wymieszać, wlać wodę.
    Wszystko dusić pod przykryciem na małym ogniu. Na koniec dodać pietruszkę i koper, wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Ryż Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować