Georgian green tea

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Pomimo tego, że podajemy na zimno, to herbatka od środka rozgrzewa. Głównie dzięki chachy ( u nas ta z pod stołu, więc mocniejsza ), wspaniałym uzupełnieniem jest zielona herbata z dodatkiem jaśminu.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 2 łyżeczki gruzińskiej zielonej herbaty
    chacha (opcjonalnie biały rum)
    grejpfrut

Georgian green tea - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatę zalewamy ciepłą wodą (80-85°C), zaparzamy 8 min, studzimy i wstawiamy na godzinę do lodówki. Do filiżanek nalewamy chachę- 20 ml (może też być biały rum). Uzupełniamy zieloną herbatą. Podajemy z plasterkiem grejpfruta (czerwonego).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy