Gęsia nóżka w towarzystwie gotowanej kapusty, kopytek i aromatycznego sosu

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Polecam danie na niedzielny, rodzinny obiad

  • 2 godz.

Składniki:

  • 2 gęsie nogi, sól, pieprz, czosnek granulowany, tymianek, mieszanka ziół do drobiu, słodka papryka, 2 szkl soku pomarańczowego, mąka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gęsia nóżka w towarzystwie gotowanej kapusty, kopytek i aromatycznego sosu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Nogi gęsie - miałam dwie oprószyłam solą, pieprzem, granulowanym czosnkiem, słodką papryką i mieszanką ziół do drobiu. Zostawiłam na kilka godzin. Na rozgrzanej suchej patelni ma małym ogniu z obu stron przyrumieniłam mięso. Cały tłuszcz który się wytopił zlałam. Wlałam 2 szkl soku pomarańczowego, dosypałam łyżeczkę suszonego tymianku i odrobinę soli. Pod przykryciem gotowałam ok 1,5 h - przewracając co jakiś czas. Gdy mięso było miękkie wyjęłam z wywaru a wywar zaprawiłam łyżką mąki wymieszanej z niewielką ilością wody. Podałam z gotowaną kiszoną kapustą i kopytkami

    Kapusta

    1 kg kapusty, ok 25 dag surowego boczku, cebula, 4 ziela angielskie, 3 liście laurowe, łyżka kminku, sól do smaku ok 1/2 łyżeczki, pieprz
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować