Gofrowane kanapeczki

0 (0 ocen)

  • 5 min

Nieco inny sposób wykonania zwyczajnych opiekanych kanapek. Dzieci to uwielbiają!

  • 5 min

Składniki:

  • Na jedną porcję:
    2 kromki chleba tostowego
    łyżeczka masła
    plasterek szynki
    plaster sera

Gofrowane kanapeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozgrzewamy gofrownicę. Kromki chleba tostowego smarujemy masłem-tylko po jednej stronie. Na stronę nieposmarowaną masłem , układamy szynkę i ser.Przykrywamy druga kromką chleba - tak by strona posmarowana masłem znajdowała się na zewnątrz. Wkładamy tak przygotowaną kanapkę go gofrownicy, przyciskamy i pieczemy aż do zrumienienia chleba.

Porady

Na duży głód polecam całe takie "gofry", na jeden kęs zaś - warto podzielić upieczone kanapki na malutkie goferki :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy