Gofry z mąki ryżowej - bezglutenowe

4.4 (167 ocen)

  • 20 min

Szukacie przepisu na bardzo dobre gofry, a przy okazji na takie które nie zawierają glutenu? Polecam gofry z mąki ryżowej, są bezglutenowe, smakują wyśmienicie i są naprawdę bardzo sycące. Takie gofry możecie podać zarówno ze słodkimi dodatkami jak i z wytrawnymi.

  • 20 min

Składniki:

  • 75 g mąki ryżowej
    90 ml mleka/mleka roślinnego/wody
    1 łyżka oleju
    1 jajko
    1/3 łyżeczki sody
Wystaw ocenę:

4.4 (167 ocen)

Zobacz również:

Desery

Gofry z mąki ryżowej - bezglutenowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki mieszamy i odstawiamy na 10min. Po tym czasie pieczemy w rozgrzanej i lekko natłuszczonej gofrownicy. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować