Gofry z komosy ryżowej! - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rozgrzać gofrownicę. W małej misce wymieszać suche składniki: mąkę, cynamon, proszek do pieczenia, sól, imbir i kardamon. W drugiej misce (nieco większej) wymieszać mokre składniki: jogurt naturalny, puree jabłkowe oraz jajko. Mokre składniki dodać do suchych i porządnie wymieszać, aż do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Ciasto wlać do gofrownicy. Gofry powinny być gotowe po około 10 minutach. W tym czasie przygotować owoce. Jabłko i gruszkę umyć, obrać, pokroić w plasterki, wymieszać z cukrem. Do rondelka wlać wodę, wrzucić owoce i dusić przez około 10 minut, pod przykryciem. Gotowe gofry wyłożyć na talerz, udekorować jabłkiem i gruszką. Posypać jeszcze dodatkowo cynamonem i imbirem. Podawać.
Komentarze