Gofry luksusowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło roztapiamy i lekko studzimy. Następnie wszystkie składniki dokładnie miksujemy mikserem. Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie dodajemy jeszcze 1-2 łyżki mąki (ciasto ma być trochę gęstsze niż naleśnikowe)
2.Porcje ciasta (w zależności od wielkości gofrownicy, u mnie jest to niecała połowa łyżki wazowej) wylewamy na środek nagrzanych płyt gofrownicy. Zamykamy pokrywę i pieczemy gofry około 5-7 minut aż się ładnie zrumienią, sprawdzając od czasu do czasu.
3.W czasie gdy gofry się przygotowują śmietanę ubijamy ze śmietan fixem na sztywno, brzoskwinie i banana kroimy w plasterki.
4.Upieczone gofry polewamy bitą śmietaną, układamy owoce i rodzynki, posypujemy posypką i polewamy polewą.
Komentarze