Gofry orzechowe z czekoladą

4.5 (187 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Pyszne, chrupiące gofry z dodatkiem mielonych orzechów, polane roztopioną czekoladą.. Czego chcieć więcej..;)

Składniki:

  • 3 szklanki mąki
    3 jajka
    2,5 szklanki mleka
    pół szklanki oleju
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżki cukru
    100g dowolnych orzechów
    100g czekolady mlecznej
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Desery

Gofry orzechowe z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przed pieczeniem 1. Żółtka zmiksuj z cukrem na gładką, puszystą masę. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i na przemian z mlekiem i olejem dodawaj do żółtek. Połowę orzechów zmiel i dodaj do reszty. Wszystkie składniki dokładnie połącz. Następnie białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę i delikatnie połącz z całością. Gofry piecz w mocno nagrzanej gofrownicy po 3-4 minuty z każdej strony na złoty kolor. Studź na kratce.
  • 2. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, a pozostałe orzechy drobno posiekaj. Gofry polej stopioną czekoladą i posyp pokruszonymi orzechami. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować