Gołąbki bez zawijania z cukinią i serem

5 (165 ocen)

Uwielbiam takie gołąbki,często je urozmaicam :) Dodatek żółtego sera daje bardzo fajnego smaku :)

Składniki:



  • 500 g mięsa mielonego
    100 g ryżu
    ćwiartka kapusty
    pół cukinii
    50 g sera żółtego
    1 jajko
    3 łyżki bułki tartej
    sól,pieprz,przyprawa do mięs,vegeta
    mąka do obtoczenia
    olej do smażenia

    sos :


    400 g pomidorów z puszki
    3 łyżki koncentratu
    1 litr wody
    2,5 łyżki mąki
    1 łyżka śmietany
    sól,pieprz
    odrobina cukru
    vegeta
Wystaw ocenę:

5 (165 ocen)

Gołąbki bez zawijania z cukinią i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Ryż ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Wystudzić. Mięso wymieszać z ryżem,posiekaną kapustą,startą na tarce o dużych oczkach cukinią i startym serem żółtym. Dodać jajko,bułkę tartą i przyprawy. Dokładnie wyrobić masę. Formować kotlety i obtaczać w mące. Na patelni rozgrzać olej, smażyć kotlety z obu stron na rumiano.


    Do garnka włożyć pomidory. Dodać wodę,koncentrat i przyprawy. Zmiksować całość blenderem. Zagotować. Mąkę wymieszać ze śmietaną. Wlać do sosu. Gotować 5 minut.
    Usmażone kotlety włożyć do sosu i dusić ok.30 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Kapusta Mięso Ryż Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować