Gołąbki bez zawijania z kapustą pekińską

4.5 (182 ocen)

  • 60 min

Można je podawać z ulubionym sosem. Gołąbki szybkie i łatwe do przygotowania.

  • 60 min

Składniki:

  • 1/2 kapusty pekińskiej
    500g mięsa mielonego wieprzowego
    1 saszetka ryżu
    2,5 łyżki kaszy manny
    2 jajka
    1/2 łyżki przyprawy uniwersalnej
    oliwa
    sól
    pieprz
    mąka
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gołąbki bez zawijania z kapustą pekińską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pekińską bardzo drobno kroimy, solimy i odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie odciskamy powstały sok.
  • 2. Do kapusty dodajemy mięso mielone, ugotowany ryż, kaszę mannę, jajka, sól oraz pieprz. Dokładnie łączymy wszystkie składniki. Z masy formujemy owalne kotleciki. Obtaczamy je w mące.
  • 3. Gołąbki obsmażamy na patelni z dwóch stron na oliwie. Następnie przekładamy je do garnka. Zalewamy wodą i wsypujemy przyprawę uniwersalną. Gotujemy na małym ogniu około 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować