Gołąbki inaczej

4.5 (167 ocen)

  • 2 godz.

Nieco inna wersja dobrze wszystkim znanych gołąbków :) Szczególnie smaczne są, gdy przyrządzimy je z młodej kapusty :)

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1,5 kg kapusty
    1 szklanka ryżu
    1 szklanka kaszy manny
    2 małe cebule
    4 jajka
    1/2 kg mięsa mielonego z piersi kurczaka
    4 kostki rosołowe lub rosół
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gołąbki

Gołąbki inaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie gołąbków 1. Cebulę podsmaż na patelni, kapustę poszatkój, dobrze posól i odstaw, gdy puści już sok, dobrze odciśnij.

    Wszystkie składniki połącz i uformuj z nich owalne gołąbki, następnie obtocz w bułce tartej i obsmaż na rozgrzanej patelni.
  • 2. Przełóż do żaroodpornego naczynia, zalej rosołkiem przygotowanym wg. instrukcji, przykryj naczynie i piecz 1,5-2 godz. w nagrzanym piekarniku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Mięso Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować