Gołąbki w sosie pomidorowym.

0 (0 ocen)

naprawdę pyszne :)

Składniki:

  • - 1 kapusta
    Farsz
    - 3 woreczki ryżu brązowego
    - 1 woreczek kaszy
    - 1 kg mięsa z łopatki (zmielić)
    - 1 cebula
    - kostki rosołowe - mięsne
    - olej
    - sól i pieprz
    Sos
    - 3 łyżki przecieru pomidorowego
    - 3 łyżki margaryny
    - 2 czubate łyżki mąki
    - 1 łyżka papryki mielonej
    - woda
    - tymianek
    - bazylia
    - kostka rosołowa - mięsna

Gołąbki w sosie pomidorowym. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gołąbki w sosie pomidorowym 1. - Sparzyć kapustę i oddzielić liście.
    - ugotować kasze i ryż w słonej wodzie.
    - cebule pokroić w kostkę.
    - mięso zmielić.
    - podsmażyć cebulę, dodać mięso , kostkę rosołową , dodać pieprz.
    - do miski dać ryż, kasze i usmażone mięso.
    - wymieszać i doprawić do smaku.
    - zawinąć farsz w liście z kapusty układać na blasze z piekarnika ugotować jeden litr bulionu z kostki mięsnej i wlać na blachę. gołąbki posmarować olejem wstawić do piekarnika na 150 stopni piec do miękkości kapusty.
  • 2. Zrobić sos rozpuścić margarynę dać mąkę lekko podsmażyć rozprowadzić z wodą dodać rozkruszoną kostkę mięsną dodać przecier , paprykę mieloną tymianek i bazylie.

Porady

gdy gołąbki za mocno się będą przyrumieniać dać folię aluminiową

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy