Gołąbki w sosie pomidorowym. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.- Sparzyć kapustę i oddzielić liście.
- ugotować kasze i ryż w słonej wodzie.
- cebule pokroić w kostkę.
- mięso zmielić.
- podsmażyć cebulę, dodać mięso , kostkę rosołową , dodać pieprz.
- do miski dać ryż, kasze i usmażone mięso.
- wymieszać i doprawić do smaku.
- zawinąć farsz w liście z kapusty układać na blasze z piekarnika ugotować jeden litr bulionu z kostki mięsnej i wlać na blachę. gołąbki posmarować olejem wstawić do piekarnika na 150 stopni piec do miękkości kapusty.
2.Zrobić sos rozpuścić margarynę dać mąkę lekko podsmażyć rozprowadzić z wodą dodać rozkruszoną kostkę mięsną dodać przecier , paprykę mieloną tymianek i bazylie.
Porady
gdy gołąbki za mocno się będą przyrumieniać dać folię aluminiową
Komentarze