Gołąbki we włoskiej kapuście

5 (200 ocen)

  • 50 min

Moje ulubione danie, przygotowuję je w różnych wariantach

  • 50 min

Składniki:

  • 1 główka kapusty włoskiej
    0,7 kg. mięsa mielonego
    1 cebula
    1 woreczek ryżu
    2 puszki pomidorów
    2 łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego
    1 łyżka słodkiej papryki
    1 płaska łyżeczka czosnku
    Sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gołąbki we włoskiej kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście kapusty lekko obgotować. Mięso mielone wymieszać z ugotowanym ryżem, posiekaną w kostkę cebulą, przyprawą do mięsa, solą i pieprzem. Z mięsa uformować kulki, które zawinąć w liście kapusty. Obsmażyć chwilę na patelni.
  • 2. Przełożyć do garnka. Podlać wodą, chwilę pogotować. Dodać pomidory z puszki, przyprawy. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować