Gołąbki z kapusty pekińskiej z pesto verde.

0 (0 ocen)

Prezentuję potrawę szybką a zarazem pożywną .Jeżeli ktoś nie może obejść się bez mięsa, może do farszu dodać trochę mielonego .

Składniki:

  • Kapusta pekińska
    1 puszka białej fasoli
    1 cebula
    100g startego sera
    200 ml bulionu
    3 łyżki masła sklarowanego lub oleju
    2 pomidory
    2 łyżki pietruszki
    sól, pieprz
    pesto verde (pesto zielone)
    bazylia świeża

Gołąbki z kapusty pekińskiej z pesto verde. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gołąbki-przygotowanie 1. Liście kapusty blanszować, tak, aby były elastyczne. Odcedzić i osuszyć.
    Fasolę odcedzić i przelać wodą, dodać starty ser i pietruszkę oraz pieprz.
    Na liście nałożyć farsz fasolowy i zwinąć gołąbki.
    Cebulę i resztki kapusty pokroić i przesmażyć na maśle. Dołożyć gołąbki, podlać bulionem , dusić pod przykryciem 5min.
    Dodać pokrojone w cząstki obrane pomidory i dusić jeszcze 5 min. Dodać sól i pieprz.
    Wyłożyć na półmisek i każdy gołąbek posmarować grubo pesto verde. Obłożyć uduszoną kapustą z pomidorami.
    Ja jeszcze dodatkowo podaję w sosjerce pesto. Można jeść z ziemniakami z wody, ale uważam ,że to danie samo w sobie jest bardzo sycące.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy