Golonka w galarecie

4.5 (172 ocen)

  • 28 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna golonka wieprzowa w galarecie.

  • 28 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 tylna golonka
    3 liście laurowe
    5 ziaren ziela angielskiego
    sól
    pieprz
    4 ząbki czosnku
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Golonka Przystawki

Golonka w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z golonki pozbywamy się kości, płuczemy pod bieżącą wodą. Wkładamy do garnczka, zalewamy wodą do przykrycia mięsa. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i pozostałe przyprawy oprócz czosnku, czosnek dodajemy 10 minut przed końcem parzenia. Doprowadzamy do wrzenia wody w garnczku i na wolnym ogniu parzymy 2 godziny.Po 2 godzinach mięso powinno być już miękkie. Wyjmujemy łyżką cedzakową mięso w całości, wkładamy skórą do góry, do przygotowanego półmiska i zalewamy wywarem z gotowania. Odstawiamy do wystudzenia i ostudzone wstawiamy na 24 godziny do lodówki. Jest bardzo pyszna, polecam :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Golonki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować