Golonka wieprzowa musztardowo-chrzanowa

4.5 (189 ocen)

  • 60 min

Ucieszy męskie podniebienie....

  • 60 min

Składniki:

  • 1 średniej wielkości golonka
    wywar:
    warzywa (pietruszka/ marchew / seler/ por)
    pieprz/ sól / 2 ziela angielskie / liść laurowy/ 2 ząbki czosnku
    2 łyżeczki musztardy i 1 łyżeczka startego chrzanu
    1/2 łyżeczki przyprawy do mięsa wieprzowego
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Golonka wieprzowa musztardowo-chrzanowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Golonkę umytą gotujemy w 2 litrach wody z warzywami i przyprawami ok 40 45 min.
    Ugotowaną golonkę nacieram musztarda z chrzanem, posypuje przyprawą do wieprzowiny i zapiekam w rozgrzanym piekarniku (termoobieg + przypiekanie) ok 10 - 15 min.

Porady

Zrobiony wywar można wykorzystać do innej zupy np. Kwaśnicy Golonko podawać z surówką z kiszonej kapusty lub idealnie pasuje kapustka zasmażana.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować