Golonka z indyka faszerowana.

4.5 (171 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min

Często kupuję te części indyka, ale tym razem spróbowałam zrobić je inaczej. Było pyszne.

  • 60 min

Składniki:

  • 2 golonki z indyka
    2 plastry szynki konserwowej
    2 plastry sera żółtego
    200g pieczarek
    przyprawa do drobiu
    papryka słodka
    sól
    mała cebula
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Golonka

Golonka z indyka faszerowana. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Golonki umyć, wysuszyć, wyjąć kości. Lekko rozbić, posypać solą, przyprawą do drobiu. Na stronę bez skóry położyć plaster szynki, sera i przesmażone z cebulą pieczarki. Mięso zwinąć, spiąć wykałaczkami. Na patelni przesmażyć z każdej strony, podlać małą ilością wody i gotować na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Podawać z surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Golonki Indyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować