Goralska kwaśnica na wedzonym żeberku

4.87 (156 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Przepis na kwaśnicę dostałam od góralki będąc w Zakopanem, mężowi bardzo smakowała

Składniki:

  • 1 kg kapusty kiszonej
    0,5 kg żeberek wędzonych
    0,5 kg żeberek świeżych
    1 duża cebula
    20 dkg boczku wędzonego
    3 liście laurowe
    6 szt ziela angielskiego
    sól
    pieprz
    kminek
Wystaw ocenę:

4.87 (156 ocen)

Zobacz również:

Zupy Kwaśnica Kapusta kiszona

Goralska kwaśnica na wedzonym żeberku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka z wodą włożyć kapustę kiszoną oraz 2 rodzaje żeberek. Dodać liście i ziele, gotować około 50 minut
    Wędzony boczek pokroić w kostkę, cebule obrać i również pokroić w kostkę.
    Boczek przesmażyć na patelni , następnie dodać cebulę i razem przesmażyć i dodać do gotującej kapusty. Jeszcze chwile gotować. Kwaśnicę doprawić solą ,pieprzem oraz kminkiem.
    Podawać z ziemniakami ugotowanymi oddzielnie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować