Dodatki:
ketchup pikantny
200 g żółtego sera
1/2 mozzarelli
8 plastrów oscypka
1/2 sera bree z ziołami
pierś z kurczaka
przyprawa do kebaba
1 łyżka oleju rzepakowego
przyprawa do pizzy
Kebabowe cztery sery - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
drożdże rozrobić z ciepłym mlekiem i ciepła wodą, cukrem, solą i odstawić na 15 minut do wyrośnięcia. Mąkę przesiać do miski, dodać wyrośnięte drożdże i olej. Porządnie wyrobić ciasto i odstawić na 40 minut do wyrośnięcia.
Żółty ser zetrzeć na tarce do jarzyn, mozarella pokruszyć na drobne kawałki, plastry oscypek przekroić na połówki, bree pokroić na kawałeczki.
Pierś pokroić w paseczki i usmażyć na łyżce oleju posypując przyprawą do kebaba.
Blachę przesmarować olejem i rozprowadzić ciasto. Zawinąć brzegi ciasta do środka i rozplaszczyć na bardzo cienki placek. Przesmarować ketchupem, wyłożyć wszystkimi serami i na wierzch rozłożyć kurczaka. Całość posypać przyprawą do pizzy.
Komentarze