Gotowana młoda kapusta z pomidorami

4.5 (153 ocen)

  • 25 min
  • Dla 6 osób

uwielbiam wiosna taka kapustę - smakuje najlepiej.

  • 25 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 1 główka młodej kapusty
    3 łyżki oleju lub łyżka smalcu
    1 łyżeczka soli
    3 łyżeczki octu
    4 płaskie łyżki cukru

    1 lub 2 pomidory
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Gotowana młoda kapusta z pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • młoda kapusta 1. Kapustę umyć i poszatkować.
  • kapusta gotowana 2. Wrzuć kapustę do garnka, dodaj smalec lub wlej olej, wsyp 4 łyżki cukru, posól i dolej troszkę wody na dnie garnka. Duś przez 15 minut na małym ogniu.
  • kapusta z pomidorami 3. Wrzuć pokrojone pomidory (wg uznania, ja daję dużo) i dodaj ocet.
  • kapusta 4. Wszystko wymieszaj i chwile poduś na małym ogniu. Ewentualnie jeszcze dopraw według swojego smaku.

Porady

do kapusty można zetrzeć jabłko lub dodać koperek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młoda kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować