Gotowane roladki ze schabu z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę drobno kroimy i podsmażamy na maśle dodajemy pokorojone drobno pieczarki,solimy ,pieprzymy i smażymy aż woda odparuje.Schab rozbijamy tłuczkiem solimy i pieprzymy z obu stron,na środek układamy usmażone pieczarki i zwijamy w roladki.Rozkładamy folię i zwijamy rolady w folie dość mocno ,końcówki wiążemy nitką.Roladki najlepiej jak z godzinę poleża w lodówce już zafoliowane.Gotujemy wodę w garnku i do gotujące sie wrzucamy roladki gotujemy ok 40 min.na małym ogniu.Po ugotowaniu wyjmujemy z foli,kroimy i podajemy.
Smacznego.
Porady
Ja podałam z ziemniakami i sałatką z pomidorów i rzodkiewki z sosem balsamico.
Danie można podawać z ulubionymi dodatkami.
Komentarze