Gotowane roladki ze schabu z pieczarkami

4.5 (144 ocen)

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 2 osób

Roladki gotowane w folii spożywczej

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 5 plastrów schabu,8 pieczarek,mała cebula,sól,pieprz,masło
    Folia spożywcza
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Gotowane roladki ze schabu z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę drobno kroimy i podsmażamy na maśle dodajemy pokorojone drobno pieczarki,solimy ,pieprzymy i smażymy aż woda odparuje.Schab rozbijamy tłuczkiem solimy i pieprzymy z obu stron,na środek układamy usmażone pieczarki i zwijamy w roladki.Rozkładamy folię i zwijamy rolady w folie dość mocno ,końcówki wiążemy nitką.Roladki najlepiej jak z godzinę poleża w lodówce już zafoliowane.Gotujemy wodę w garnku i do gotujące sie wrzucamy roladki gotujemy ok 40 min.na małym ogniu.Po ugotowaniu wyjmujemy z foli,kroimy i podajemy.
    Smacznego.

Porady

Ja podałam z ziemniakami i sałatką z pomidorów i rzodkiewki z sosem balsamico. Danie można podawać z ulubionymi dodatkami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować