Te kluseczki są wyśmienite. Gorący sos pomidorowym rozpuszcza mozzarellę, która staje się miękka i ciągnąca ;)...chyba węcej nie muszę Wam pisać;) Nazwa tej potrawy pochodzi od miasta Sorrento na południu Włoch słynącej z wyśmienitych pachnących słońcem pomidorów i najlepszej włoskiej mozzarelli.
4.47 (149 ocen)
Porady
Mozna uzyc gotowych kluseczek dostepnych w sprzedazy (ok. 500 g). Mozzarelle mozna dodac na patelnie (wylaczyc ogien) z sosem i kluseczkami. Wtedy mozzarella jeszcze bardziej sie rozpusci i bedzie jeszcze bardziej ciagnaca. W tym przypadku mozecie miec problem z nalozeniem porcji natalerze, bo mozzarella ciagnie sie baaaardzo ;) Ja wole wersje podana w przepisie, kazdy sobie wymiesza kluseczki z serem na talerzu;) Poza sezonem na pomidorki, mozna uzyc pomidorow pelati (w tym przypadku zastap pomidorki i passate pomidorami pelati z puszki- rozgniec je w dlonia i postepuj wg przepisu).
Komentarze