Grobowy deser

0 (0 ocen)

Cmentarnie wyglądający deser z budyniu

Składniki:

  • - 2 opakowania budyniu czekoladowego
    - 1 opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego
    - 1 opakowanie ciastek w kolorze czarnym lub brązowym (np.oreo)
    - 1 opakowanie podłużnych biszkoptów
    - posypka czekoladowa
    - żelki w kształcie dżdżownic, robaków
    - czarny pisak spożywczy

Grobowy deser - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Budynie ugotować wg przepisu na opakowaniu. Do przezroczystych salaterek wlać najpierw trochę budyniu czekoladowego, następnie łyżką wrzucić trochę budyniu jasnego (tak, żeby widać było trochę białego przez ściankę salaterki), na wierzch znów budyń ciemny.
    Odstawić do przestygnięcia.
  • 2. Podłużne biszkopty podpisać pisakiem spożywczym - np. napis RIP, ŚP lub inny, Biszkopt wsunąć pionowo w budyń.
    Ciemne ciastka drobno pokruszyć, wymieszać z posypką czekoladową. Mieszanką obficie posypać budyń. Na wierzchu każdej "grobowej" porcji położyć żelkową dżdżownicę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy