Fasolka

0 (0 ocen)

Grochówka czy zupa fasolowa? Ostatnio spotkało mnie nielada wyzwanie żeby ugotować grochówkę z fasoli :) Sami zobaczcie jak mi poszło...

Składniki:

  • 1 litr fasoli
    2 laski kiełbasy podwawelskiej
    marchewka
    pietruszka
    szczypta lubczyku
    1 łyżka masła
    1 łyżka maki
    przyprawa do dań z fasoli
    łyżeczka majeranku
    4 litry wody
    liść laurowy
    3 ziela angielskie
    sol i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Fasolka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę zalewamy wodą na całą noc. Rano wylewamy wodę, wlewamy świeżą i doprowadzamy naszą fasolę do wrzenia. Gotujemy fasolę z dodatkiem przypraw: szczypta lubczyku, majeranek, ziele, liść, marchewka i pietruszką.
  • 2. Kiełbasę podsmażamy na patelni.
  • 3. Gdy fasola jest już miękka dodajemy podsmażoną kiełbasę. Całość przyprawiamy przyprawą do fasoli i solą i pieprzem, gotujemy około 10 minut.
  • 4. Przygotowujemy zasmażkę, masło roztapiamy na patelni dodajemy mąkę i rumienimy. Całość dodajemy do zupy i doprowadzamy do wrzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować